Społeczność

Galeria

Kalendarium


Imieniny obchodzą:

Jadłospis

Jadłospis 23-27.06.2025r.

Jadłospis 23-27.06.2025

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane
z masłem, jajecznica             ( wyrób własny), serek śmietankowy,   sałata, ogórek, rzodkiewka, kiełki, herbata parzona


(1,7)





Krem z buraków, gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, ogórek kiszony (1,3,6) herbata z włoskiego kopru



Budyń, owoc, (7),

chrupki kukurydziane



WTOREK

Pieczywo mieszane
z masłem, kiełbasa drobiowa, twarożek, sałata, z
ielony ogórek, kalarepa, herbata parzona

(1,7)





Krupnik, kotlet z piersi kurczaka, puree ziemniaczane, coleslaw (1,3,7) sok wieloowocowy



Jogurt z owocami, biszkopt

(7)

ŚRODA

Pieczywo mieszane
z masłem, szynka, żółty serek, papryka
, pomidor, sałata, herbata owocowa

(1,7)

Rosół z makaronem i marchewką, kotlet mielony, puree, surówka z marchewki (1,3,6) owoc, herbata miętowa





Kasza manna na mleku z sokiem owocowym , woda

(1,7)



CZWARTEK

Pieczywo mieszane

z masłem, pasta rybna         ( wyrób własny), szynka, kiszony ogórek, pomidor

herbata z mlekiem

(1,3,7)





Zupa brokułowa, spaghetti bolognese (1,3,7) owoc, woda z miodem i cytryną



Kisiel z jogurtem naturalnym, wafle ryżowe

(7)



PIĄTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, twarożek na słodko, dżem
, ogórek zielony, sałata, kalarepa, herbata z cytryną

(1,3,7)





Letnia zupa jarzynowa z papryką i bazylią, kopytka z sosem truskawkowym i białym serem (1,3,4,6,7,9) owoc, herbata owocowa



Ciasto z owocami (wyrób własny), kakao z mlekiem (1,3,7)







*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany

ALERGENY

ALERGENY

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat

pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać

gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.