JADŁOSPIS 30.09 – 4.10.2024r.
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa drobiowa, biały serek, kiszony ogórek, pomidor, kalarepa, herbata z cytryną (1,7) |
Zupa pieczarkowa z zacierką, podudzia z kurczaka z ryżem i warzywami na parze (1,6,7,9), marchewka, sok owocowy 100% owoców |
Kasza manna na mleku, owoc, wafle kukurydziane (1,7) |
WTOREK Pieczywo mieszane z masłem, gotowane jajka, sos majonezowo- ketchupowy ( wyrób własny), szczypiorek, zielony ogórek, sałata, pomidory, herbata z mlekiem (1,3,7) |
Barszcz ukraiński, makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem, cukinią i szpinakiem (1,6,7), woda z miodem i cytryną |
Budyń waniliowy, owoc, wafle ryżowe, herbata (7) |
ŚRODA Pieczywo mieszane z masłem, żółty ser, pasta warzywna (wyrób własny), pomidor, kalarepa, sałata, herbata z mlekiem (1,7) |
Zupa ogórkowa, gulasz z indyka, puree ziemniaczane, buraczki tarte (1,6,7) herbata rumiankowa |
Niespodzianka, owoc, herbata (7) |
CZWARTEK Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, biały ser, papryka czerwona, sałata, pomidory, ogórek kiszony, herbata z cytryną (1,7) |
Rosolnik z kaszą kuskus, klopsik wieprzowo-warzywny, puree ziemniaczane, coleslaw (1,3,7) woda z sokiem |
Pieczywo mieszane z masłem, dżem ( 100% owoców), miód, herbata owocowa (1,7) |
PIĄTEK Pieczywo mieszane z masłem, żółty serek, pasta rybna z tuńczyka ( wyrób własny), sałata, kalarepa, pomidor, herbata z cytryną (1,7) |
Krem z dyni z grzankami, leniwe z bułką tartą i masłem, serem białym i surówka z marchewki (1,3,7) herbata owocowa |
Ciasto kakaowe (wyrób własny), owoc, kakao z mlekiem (1,3,7) |
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.