Społeczność

Galeria

Kalendarium


Imieniny obchodzą:

Jadłospis

JADŁOSPIS 30.09 – 4.10.2024r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane
z masłem, kiełbasa drobiowa, biały serek,
kiszony ogórek, pomidor, kalarepa, herbata z cytryną

(1,7)





Zupa pieczarkowa z zacierką, podudzia z kurczaka z ryżem i warzywami na parze (1,6,7,9), marchewka, sok owocowy 100% owoców



Kasza manna na mleku, owoc, wafle kukurydziane

(1,7)



WTOREK

Pieczywo mieszane

z masłem, gotowane jajka, sos majonezowo- ketchupowy ( wyrób własny), szczypiorek, zielony ogórek, sałata, pomidory, herbata z mlekiem

(1,3,7)



Barszcz ukraiński, makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem, cukinią i szpinakiem (1,6,7), woda z miodem i cytryną



Budyń waniliowy, owoc, wafle ryżowe, herbata

(7)



ŚRODA

Pieczywo mieszane

z masłem, żółty ser, pasta warzywna (wyrób własny), pomidor, kalarepa, sałata,

herbata z mlekiem

(1,7)





Zupa ogórkowa, gulasz z indyka, puree ziemniaczane, buraczki tarte (1,6,7) herbata rumiankowa





Niespodzianka, owoc, herbata

(7)

CZWARTEK

Pieczywo mieszane
z masłem
, szynka drobiowa, biały ser, papryka czerwona, sałata, pomidory, ogórek kiszony, herbata z cytryną

(1,7)





Rosolnik z kaszą kuskus, klopsik wieprzowo-warzywny, puree ziemniaczane, coleslaw (1,3,7) woda z sokiem



Pieczywo mieszane z masłem, dżem ( 100% owoców), miód,

herbata owocowa

(1,7)

PIĄTEK

Pieczywo mieszane z masłem, żółty serek, pasta rybna z tuńczyka ( wyrób własny), sałata, kalarepa, pomidor, herbata z cytryną

(1,7)





Krem z dyni z grzankami, leniwe z bułką tartą i masłem, serem białym i surówka z marchewki (1,3,7) herbata owocowa



Ciasto kakaowe (wyrób własny), owoc, kakao z mlekiem (1,3,7)





*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat

pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać

gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.