JADŁOSPIS 24-28.11.2025r.
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
| ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
| PONIEDZIAŁEK Pieczywo mieszane z masłem, żółty serek, płatki kukurydziane z mlekiem, zielony ogórek, pomidor, sałata, herbata z cytryną (1,7) |
zupa kalafiorowa z ziemniakami, roladka z kurczaka w sosie paprykowym, puree ziemniaczane, coleslaw (1,3,9) owoc, herbata wieloowocowa |
Zupa mleczna z makaronem ( zacierka), owoc (1,7) |
| WTOREK Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z zieleniną (wyrób własny), dżem (100% owoców), pomidory, kiszony ogórek, herbata z cytryną (1,3.7) |
zupa z soczewicy z warzywami, kotlet mielony, puree ziemniaczane, surówka z buraczków (1,3,6,9) kompot wieloowocowy |
Galaretka z owocami, wafle kukurydziane (1) |
| ŚRODA Pieczywo mieszane z masłem, szynka, twarożek, sałata, ogórek, pomidor, herbata owocowa (1,7) |
krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym, makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z cukinią (1,3,7) owoc, woda |
Owsianka czekoladowa na mleku, marchewka, herbata rumiankowa (1,7) |
| CZWARTEK Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na ciepło, ketchup, papryka czerwona, pomidor, sałata, herbata owocowa (1,7) |
zupa koperkowa, gulasz z indyka, puree ziemniaczane, buraczki tarte (1,3,6,7,9) sok owocowy 100% owoców |
Kisiel z jogurtem naturalnym, owoc, podpłomyki (1,7) |
| PIĄTEK Pieczywo mieszane z masłem, serek śmietankowy, pasta z tuńczyka ( wyrób własny), ogórek zielony, sałata, papryka, herbata z cytryną (1,4,7) |
zupa pomidorowa z ryżem, kopytka z sosem truskawkowym i białym serem (1,3,6,7,9) owoc, woda z cytryną |
Babka cytrynowa (wyrób własny) kawa zbożowa z mlekiem (1,3,7) |
*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat
pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać
gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.