Społeczność

Galeria

Kalendarium


Imieniny obchodzą:

Jadłospis

JADŁOSPIS 24-28.11.2025r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane

z masłem, żółty serek, płatki kukurydziane z mlekiem, zielony ogórek, pomidor, sałata,

herbata z cytryną

(1,7)





zupa kalafiorowa z ziemniakami, roladka z kurczaka w sosie paprykowym, puree ziemniaczane, coleslaw (1,3,9) owoc, herbata wieloowocowa



Zupa mleczna z makaronem ( zacierka), owoc (1,7)



WTOREK

Pieczywo mieszane

z masłem, pasta jajeczna

z zieleniną (wyrób własny), dżem (100% owoców), pomidory, kiszony ogórek, herbata z cytryną

(1,3.7)





zupa z soczewicy z warzywami, kotlet mielony, puree ziemniaczane, surówka z buraczków (1,3,6,9)           kompot wieloowocowy



Galaretka z owocami, wafle kukurydziane

(1)

ŚRODA

Pieczywo mieszane
z masłem, szynka, twarożek, sałata,
ogórek, pomidor, herbata owocowa

(1,7)





krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym, makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z cukinią (1,3,7) owoc, woda





Owsianka czekoladowa na mleku, marchewka, herbata rumiankowa (1,7)

CZWARTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, kiełbaski na ciepło
, ketchup, papryka czerwona, pomidor, sałata, herbata owocowa

(1,7)





zupa koperkowa, gulasz z indyka, puree ziemniaczane, buraczki tarte (1,3,6,7,9) sok owocowy 100% owoców



Kisiel z jogurtem naturalnym, owoc, podpłomyki

(1,7)

PIĄTEK

Pieczywo mieszane
z masłem
, serek śmietankowy, pasta z tuńczyka ( wyrób własny), ogórek zielony, sałata, papryka, herbata

z cytryną

(1,4,7)





zupa pomidorowa z ryżem, kopytka z sosem truskawkowym i białym serem (1,3,6,7,9) owoc, woda z cytryną



Babka cytrynowa (wyrób własny)

kawa zbożowa

z mlekiem (1,3,7)









*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat

pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać

gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.