Społeczność

Galeria

Kalendarium


Imieniny obchodzą:

Jadłospis

JADŁOSPIS 6-10.02.2023r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane
z masłem, parówka na ciepło, ketchup, ogórek kiszony, pomidorki mini, sałata, herbata z mlekiem


(1,7)





Zupa kapuśniak, makaron

z sosem bolognese (1,7,9)

owoc, woda z miodem i cytryną





Budyń czekoladowy, owoc, chrupki kukurydziane

(7)

WTOREK

Pieczywo mieszane

z masłem, pasta rybna (wyrób własny), twarożek, sałata, kalarepa, zielony ogórek, herbata z cytryną

(1,4,7)





Zupa brokułowa, kotlecik schabowy, puree, surówka

z kapusty pekińskiej (1,3,7,9)

kompot wieloowocowy



Galaretka z jogurtem naturalnym, marchewka, wafle ryżowe, woda (7)

ŚRODA

Pieczywo mieszane
z masłem, szynka, biały serek, sałata, kalarepa, pomidor, herbata owocowa


(1,3,7)





Rosół z makaronem, pierś

z kurczaka duszona w sosie warzywnym, kasza jęczmienna, warzywa na parze (1,3,7,9)

owoc, herbata rumiankowa



Ryż na mleku

z jabłkami i cynamonem (wyrób własny),

herbata owocowa (7)

CZWARTEK

Pieczywo mieszane

z masłem, kiełbasa drobiowa, żółty serek, papryka czerwona, pomidor, sałata, herbata z cytryną

(1,7)





Krem z pomidorów z grzankami, kotlet mielony, puree, buraczki (1,7,9)

sok jabłkowy 100% owoców



Jogurt naturalny

z suszonymi morelami

i ziarnami słonecznika

(7)



PIĄTEK

Pieczywo mieszane
z masłem, jajecznica,


ogórek kiszony, pomidor, papryka, herbata z mlekiem

(1,3,7)





Zupa jarzynowa, naleśniki

z musem truskawkowym (1,3,6,7)

woda z cytryną



Ciasto łaciate (wyrób własny), owoc, kawa zbożowa z mlekiem (1,3,7)







*W jadłospisie mogę wystąpić niewielkie zmiany
ALERGENY

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat

pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać

gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.